ControlTech a Rockwell Automation® na Summer Days 2021

Firma ControlTech - Autorizovaný distributor předního světového výrobce průmyslové automatizace společnosti Rockwell Automation® - uspořádala s jeho podporou začátkem září ve Velkých Karlovicích dvoudenní seminář, zaměřený na aktuální témata z oblasti průmyslové automatizace - řídicí systémy, funkční bezpečnost strojů (ve které je Rockwell Automation® absolutním lídrem na trhu), OT kybernetickou bezpečnost, servo/pohony, komunikaci po Ethernet/IP™ i moderní nn přístroje. Nezapomnělo se ani na téma umělé inteligence a vyspělých nadstavbových softwarů. Na programu byly také průmyslové a edukativní roboty, kterými ControlTech doplňuje nabídku servopohonů a inovativních dopravníků iTrak® a MagneMotion® od Rockwell Automation®.

Představeny byly aktuální i očekávané novinky. Velkou pozornost věnovali účastníci prezentaci emulačního SW FactoryTalk® Logix Echo a přednášce s tématem umělé intelligence / využití FactoryTalk® Analytics™ LogixAI®. Zmíněny byly úspěšné aplikace SW FactoryTalk® Historian, softwaru pro správu tenkých klientů a vizualizací ThinManager® nebo integrované vibrodiagnostiky - DYNAMIX™ 1444 v našem regionu. Přednášející připomněli pokročilé vlastnosti frekvenčních měničů PowerFlex® 755T (včetně funkce omezení výkyvu břemene pro jeřábové aplikace) a moderní DCS systém PlantPAx® 5.0.

V demo místnosti byl k dispozici vedle mnoha dalších funkční vzorek inteligentní dopravníkové technologie MagneMotion®, zabezpečující pohyb nezávislých vozíků a ukázka v poslední době se velmi rychle prosazující technologie lidaru - 3DPlantPAx®senzor SWIFT-E. Účastníci si mohli mnoho produktů Rockwell Automation® s podporou techniků vyzkoušet a navíc s nimi probrat detaily svých projektů či aplikací.

Ať už byli účastníky technici nebo manažeři, měli možnost získat užitečné informace o trendech v průmyslové automatizaci a nástrojích, které je umožní aplikovat v praxi.

Za celý organizační tým

Ing. Martin Maceček